Бази даних


Наукова періодика України - результати пошуку


Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
Повнотекстовий пошук
 Знайдено в інших БД:Реферативна база даних (1)
Список видань за алфавітом назв:
A  B  C  D  E  F  G  H  I  J  L  M  N  O  P  R  S  T  U  V  W  
А  Б  В  Г  Ґ  Д  Е  Є  Ж  З  И  І  К  Л  М  Н  О  П  Р  С  Т  У  Ф  Х  Ц  Ч  Ш  Щ  Э  Ю  Я  

Авторський покажчик    Покажчик назв публікацій



Пошуковий запит: (<.>A=Poltavska O$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 6
Представлено документи з 1 до 6
1.

Poltavska O. A. 
Antimicrobial Activity of Bifidobacterial Bacteriocin-Like Substances [Електронний ресурс] / O. A. Poltavska, N. K. Kovalenko // Мікробіологічний журнал. - 2012. - Т. 74, № 5. - С. 32-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MicroBiol_2012_74_5_7
Досліджено антагоністичну активність 13 штамів біфідобактерій, ізольованих від людини. Показано, що наявність специфічної антимікробної активності у біфідобактерій є штамовою характеристикою і не залежить від виду цих мікроорганізмів. Встановлено, що біфідобактерії продукують бактеріоциноподібні речовини як проти грампозитивних, так і проти грамнегативних бактерій. Штами Bifidobacterium sp. 278 та В. bifidum 174 продукують антимікробні речовини широкого спектра дії і проявляють найвищу антимікробну активність у порівнянні з іншими дослідженими штамами біфідобактерій. Максимальна активність продукування бактеріоцинів штамами В. bifidum 174 та Bifidobacterium sp. 278 відбувається між 8 - 16 год культивування, а саме у пізній логарифмічній фазі росту. За одержаними характеристиками дані антимікробні речовини відносяться до 4 класу бактеріоцинів і являють собою складні пептиди.
Попередній перегляд:   Завантажити - 513.894 Kb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
2.

Poltavska O. A. 
Effect of functional fiber on viability of lactic acid bacteria and bifidobacteria during storage [Електронний ресурс] / O. A. Poltavska, N. K. Kovalenko // Харчова наука і технологія. - 2014. - № 4. - С. 22-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Khnit_2014_4_7
Попередній перегляд:   Завантажити - 137.877 Kb    Зміст випуску     Цитування
3.

Ogirchuk K. S. 
Optimization of Lactobacillus acidophilus 55 cultivation in a medium with sodium selenite [Електронний ресурс] / K. S. Ogirchuk, N. K. Kovalenko, O. A. Poltavska // Мікробіологія і біотехнологія. - 2014. - № 2. - С. 34-44. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/MiB_2014_2_6
Мета роботи - оптимізація умов культивування пробіотичного штаму Lactobacillus acidophilus 55 в середовищі з селенітом натрію. Вивчення впливу селеніту натрію, кількості інокулюму, що вноситься і часу культивування на концентрацію життєздатних клітин L. acidophilus 55 здійснено з застосуванням трьохрівневого факторного експерименту за планом Бокса-Бенкена (BBD). Встановлено, що кількість інокуляту є фактором, який виявляв найбільший вплив на концентрацію життєздатних клітин. Оптимальними умовами для одержання максимальної концентрації життєздатних клітин за присутності іонів селену були: вміст селеніту натрію в середовищі 8,3 %, кількість інокулюму, що вноситься 5,3 % та час культивування 18 годин. При культивуванні L. acidophilus 55 за оптимізованих умов, максимальна концентрація життєздатних клітин становила <$E2,5~times~10 sup 8> КОЕ/мл.
Попередній перегляд:   Завантажити - 1.168 Mb    Зміст випуску    Реферативна БД     Цитування
4.

Poltavska O. V. 
Development of enterprises of restaurant industry based onmarketing principles [Електронний ресурс] / O. V. Poltavska // Соціально-економічні проблеми і держава. - 2017. - Вип. 2. - С. 144-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Sepid_2017_2_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 795.276 Kb    Зміст випуску     Цитування
5.

Poltavska O. 
Marketing prerequisites for the development of restaurant enterprises [Електронний ресурс] / O. Poltavska // Агросвіт. - 2018. - № 14. - С. 37-42. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrosvit_2018_14_8
Попередній перегляд:   Завантажити - 730.874 Kb    Зміст випуску     Цитування
6.

Poltavska O. 
Network development of hotel industry enterprises [Електронний ресурс] / O. Poltavska // Вісник Східноєвропейського університету економіки і менеджменту. Серія : Економіка і менеджмент. - 2018. - № 1. - С. 113-120. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vsuem_2018_1_16
Попередній перегляд:   Завантажити - 433.276 Kb    Зміст випуску     Цитування
 
Відділ наукової організації електронних інформаційних ресурсів
Пам`ятка користувача

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського